Spring til indhold

Uddannelser

I Holbæk kan du læse til sygeplejerske og finansøkonom på Absalons og Zealands fælles, lokale campus på Anders Larsensvej.

Du har også mulighed for at tage en lang række uddannelser på flere niveauer som fjernstudie. Det brede udbud kommer alle dem til gode, som ikke ønsker at pendle i timevis for at komme til og fra sit studiested.

Der er et tæt samarbejde mellem uddannelsesinstitutioner, så der sikres god vejledning til studerende fra Holbæk og omegn, som kan føle sig i tvivl om studievalg, eller som har brug for rådgivning undervejs på studiet.

Desuden arbejdes der tæt sammen med byens erhvervsliv, hvilket giver gode jobmuligheder til de mange studerende, som hvert år færdiggører deres uddannelse.

Luk alle
Åben alle

I efteråret 2018 åbnede vi på Østre Skole op for det første hold sygeplejerskestuderende fra Professionshøjskolen Absalon. Uddannelsen er sidenhen flyttet til vores nyrenoverede lokaler på den gamle kaserne på Anders Larsensvej, hvor vi nu huser tre hold. Det fjerde hold startede i februar 2020.

At læse sygepleje i Holbæk

Sygeplejerskeuddannelsen er en mellemlang videregående uddannelse, som varer 3,5 år. Efter endt studie bliver du professionsbachelor i sygepleje.

På sygeplejerskeuddannelsen bliver du teoretisk og praktisk klædt på til at varetage behandling og vejledning af patienter, borgere og pårørende på både sygehuse, genoptræningscentre og i hjemmeplejen.

Der er mulighed for at tage al praktik i Nordvestsjælland (Holbæk, Odsherred, Kalundborg og Lejre Kommuner), og næsten al undervisning foregår på Anders Larsensvej i Holbæk samt i læringslaboratoriet på Holbæk Sygehus.

Du kan læse mere om sygeplejerskeuddannelsen hos Absalon her.

Det første hold finansøkonomstuderende fra Zealand indfandt sig i HUSC’s nyrenoverede lokaler på Anders Larsensvej i september 2019.

At læse finansøkonomi i Holbæk

Som finansøkonom får du en solid økonomisk viden og et grundigt kendskab til praktiske finansielle funktioner. Som uddannet finansøkonom kan du blandt andet arbejde inden for bank, forsikring, rådgivning, realkredit, revision, ejendomshandel, ejendomsadministration og økonomistyring.

Finansøkonomuddannelsen varer to år med et praktikophold i branchen sidst i uddannelsesforløbet. Lokale virksomheder i Holbæk er tætte samarbejdspartnere med lokale cases, som praktikværter og som gæsteforelæsere. Der er et stærkt erhvervsrettet fokus igennem hele uddannelsen, hvilket styrker de studerendes muligheder for at skabe et godt kendskab til og netværk i erhvervslivet i byen. Der er gode muligheder for relevante studiejobs.

Som finansøkonomstuderende i Holbæk læser du de meste af uddannelsen på Anders Larsensvej. En del af uddannelsen foregår online med lokale studiegrupper og endeligt skal du 6-8 dage per semester til Næstved sammen med Zealands øvrige finansøkonomstuderende.

Du får gennem uddannelsen styrket din personlige gennemslagskraft og evnen til at samarbejde med og yde rådgivning til en bred vifte af kundetyper og samarbejdspartnere. Du bliver desuden i stand til at arbejde både nationalt og internationalt.

 

Du kan læse mere om finansøkonomuddannelsen hos Zealand her .

Pædagoguddannelsen i Holbæk tilbyder:

Pædagoguddannelsen i Holbæk er for nylig startet op med de første hold i september 2023. Pædagoguddannelsen i Holbæk tilbyder specialiseringsretningerne Dagtilbud og Skole/Fritid, og uddannelsen foregår i et tæt samspil med lokalområdet.

Uddannelsen giver dig både et teoretisk og praktisk grundlag for at arbejde med mennesker i alle aldre. Gennem studiet vil du få viden om og få praktisk erfaring med at arbejde med menneskelige relationer, og med at skabe udvikling for forskellige grupper af mennesker. Du bliver udfordret fagligt, socialt og personligt, for vi forventer, at du deltager aktivt og er engageret i uddannelsens faglige fællesskaber og undervisning, og at du har mod på at udfordre dig selv undervejs.

Teori og praksis går hånd i hånd

Det betyder konkret, at du ikke kun skal læse og høre om den pædagogiske praksis. Du kommer også til at møde den i praksis. Du vil skulle undersøge, udforske, reflektere og handle aktivt ud fra forskellige problemstillinger og scenarier, både på campus og ude i praksis. På den måde vil teori og praksis gå hånd i hånd gennem dit studie.

Alsidig uddannelse

Pædagoguddannelsen er en spændende og alsidig uddannelse, hvor du møder mange forskellige udfordringer både fagligt og personligt. I løbet af uddannelsen vil du blive præsenteret for en lang række fagområder både teoretisk og praktisk inden for hele det pædagogiske arbejdsfelt, hvis målgruppe rummer mennesker i alle aldre og med forskelligt behov for pædagogisk indsats.

Uddannelsen har fire praktikperioder, hvoraf to er ulønnede og to er lønnede.

Læs mere om uddannelsenFeedback

Sidst opdateret

10.10.2023

Ansvarlig redaktør

Anna Emely Vedel Trojahn

Mangler du inspiration til studievalg?

Muligheder inden for fjernstudier

Det er ikke altid lige sjovt at have kontorplads i sin stue.

Tager du en uddannelse som e-læring eller med primært fjernundervisning, kan du derfor med fordel gøre brug af HUSC. Vi har lokalerne og IT-faciliteterne til, at du kan følge med i din undervisning og afholde f.eks. studiegruppe- eller vejledermøder uden at skulle rejse langt efter det.

Her er en række eksempler på uddannelser, der kan læses som fjernstudie: