HUSC’s uddannelser på Anders Larsensvej

I to af bygningerne på den gamle kasserne i Holbæk er HUSC vært for tre videregående uddannelser.

På Anders Larsensvej er sygeplejerskeuddannelsen, som udbydes af Professionshøjskolen Absalon og finansøkonomuddannelsen, som udbydes af Zealand, Sjællands Erhvervsakademi. Begge uddannelserne har til huse i Holbæks gamle kasernebygninger på Anders Larsensvej, som udover undervisnings- og gruppelokaler også rummer Absalons kontor og bibliotek, samt HUSC’s sekretariat.

Sygeplejerske
Professionshøjskolen Absalon startede sygeplejerskeuddannelsen i Holbæk i sommeren 2018 og der optages et nyt hold hvert semester. Uddannelsen her har et særligt fokus på overgangen mellem de forskellige sektorer i sundhedsvæsenet. Praktikperioderne foregår derfor både på Holbæk Sygehus og i de kommuner, der er med i samarbejdet omkring uddannelsen (Holbæk, Odsherred, Kalundborg og Lejre). Studerende får indsigt i og erfaring med behandling og vejledning af patienter og deres familier både før, under og efter de træder ind på sygehuset, i genoptræningscenteret eller får besøg af hjemmeplejen. Du kan læse mere om sygeplejerskeuddannelsen i Holbæk på Absalons hjemmeside.

Finansøkonom
Zealand har med finansøkonomuddannelsen i Holbæk etableret en såkaldt uddannelsesstation. Det betyder, at en finansøkonomstuderende i Holbæk læser det meste af uddannelsen på Anders Larsensvej. En mindre del af undervisningen (ca. 1 dag om ugen) foregår i Næstved sammen med Zealands øvrige finansøkonomstuderende og som online-undervisning. Det første hold studerende startede i september 2019 og der er nye optag hver sommer i september. Lokale virksomheder i Holbæk er tætte samarbejdspartnere – både som praktikværter for studerende og som gæsteforelæsere. Du kan læse mere om finansøkonomuddannelsen i Holbæk og uddannelsens opbygning mm. på Zealands hjemmeside.

Senest opdateret 10-10-2023