Helenes historie om at blive finansøkonom

Helene har altid været glad for tal og salg - og hun valgte derfor finansøkonomuddannelsen. Hør mere om hendes oplevelse med at studere til finansøkonom i Holbæk.

Hvorfor valgte du finansøkonomuddannelsen?

- Jeg har valgt finansøkonomuddannelsen, fordi jeg altid har været glad for at arbejde med tal og salg. Jeg så nemlig en mulighed for at opnå dette ved at bygge finansøkonom på min salgsassistent uddannelse.

 

Hvilke overvejelser havde du gjort dig om uddannelsen inden du startede?

- Der var mange økonomiske overvejelser at tage højde for, da jeg på det tidspunkt havde et fuldtidsjob, men jeg vidste, at det var den vej jeg skulle, det var bare et spørgsmål om, hvornår jeg tog springet ud i at læse videre.

 

Hvad glædede du dig mest til, da du skulle starte på uddannelsen?

- Jeg glædede mig allermest til at prøve kræfter med ny viden og finde ud af, hvilken vej jeg ville gå med finansøkonomen.

 

Hvad glædede du dig mest til, når du skulle starte i praktik?

- Jeg fik i forbindelse med finansøkonomuddannelsen et studiejob som bogholder og har derfor fået en masse erfaring inden for de systemer, der bliver brugt. Men hvis jeg skal nævne noget. som jeg glædede mig mest til, så var det at dykke mere ned i jobbet som bogholder og arbejde med de mere dybdegående opgaver såsom revisormapper, og det at kunne hjælpe kunderne med de forskellige opgaver, der skal ordnes, inden det hele bliver afleveret hos revisoren.

 

Hvad vil du bruge uddannelsen til?

- Til at starte med vil jeg bruge uddannelsen til at blive regnskabsassistent, og senere hen vil jeg læse videre til revisor.

 

Hvilket fag synes du er mest spændende? Hvorfor?

- Det er svært at sige, hvilket fag jeg synes er mest spændende, da de hver især har deres kvaliteter, men jeg kan nævne et par stykker.
Salg og strategi, er spændende fordi det giver en bedre forståelse af at kunne sælge produkter og ydelser, samtidig med at man kan tilegne sig viden om de ting man står med.

Jura, giver et rigtig godt indblik i lovgivninger på mange områder, som man også selv vil kunne gøre brug af senere hen i livet både i erhvervslivet og privat.

Erhvervsøkonomi, fordi det fortæller om hvordan en virksomhed er bygget op økonomisk og hvordan man kan holde styr på hvordan det ser ud inde fra og hvad der skal til for at blive mere funktionel.

Det der nok var det mest spændende var brancheretningsfaget/valgfaget på 3. semester der gik bedre i dybden med faget og hvad det indebærer.

Senest opdateret 25-05-2023